Kimi Raikkonen heeft voorlopig pole-position. De Finse McLaren-coureur bleef met 1:19.886 Fernando Alonso (Renault) drieduizendsten van een seconde voor. Michael Schumacher (Ferrari) werd derde, Minardi-coureur Christijan Albers negentiende.


Zelden is het deelnemersveld in de Formule 1 de laatste paar jaar zo competitief geweest. Want werkelijk pal achter Schumacher werd Webber (Williams-BMW) vierde, dicht gevolgd door Jenson Button in de herziene BAR, met Trulli daar weer pal achter. Dat belooft wat, voor de tweede kwalificatie en de race.

Giancarlo Fisichella vergooide zijn kansen op een goede kwalificatie, na een stuurfout. Met 1:21.708 eindigde hij ver in de achterhoede. Ook Vitantonio Liuzzi (Red Bull) kwam niet uit de verf. De debutant, die als eerste de baan op moest, kwam selchts tot de zestiende tijd, net achter Fisichella.

Christijan Albers tenslotte versloeg zijn teamgenoot Patrick Friesacher, maar de Mianrdi PS05 komt ten opzichte van de directe concurrentie (Jordan) veel te kort.