Red Bull overweegt Daniil Kvyat en Toro Rosso’s Max Verstappen van team te laten ruilen. Niet pas per 2017, maar mogelijk zelfs al voor of direct na de GP van Spanje.

Dat bericht Motorsport.com. Red Bull zelf heeft geen reactie gegeven op het gerucht, maar Motorsport.com beroept zich op bronnen binnen Red Bull die hebben aangegeven dat een switch een serieuze optie is.

Red Bull zou verschillende opties overwegen. De meest radicale is een directe wissel van team voor Red Bulls Kvyat – die na de race in Rusland op het matje moest komen – en Toro Rosso’s Verstappen, al voor de Grand Prix van Spanje.

Het zou daarbij om een switch voor slechts één race kunnen gaan om Kvyat ‘de kans te geven zijn vertrouwen terug te krijgen’, maar ook een ruil voor een langere periode zou een mogelijkheid zijn.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Sunday 1 May 2016 - Daniil Kvyat (RUS) Red Bull Racing RB12 crashes into Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H at the start of the race.

Kvyat werd in Sotsji als schuldige gezien voor het verpesten van de races van Vettel en Ricciardo.

Waar verder aan zou worden gedacht is om Kvyat nog een kans te geven in Spanje, maar als hij het weer slecht doet Verstappen tijdens de testdagen in Barcelona te laten wennen bij Red Bull alvorens de coureurs te ruilen.

Red Bull zou er huiverig voor zijn Kvyat helemaal af te schrijven en een ruil met Verstappen als goede kans zien voor de Rus om bij Toro Rosso zijn reputatie weer op te bouwen en een herkansing in de Formule 1 te verdienen.

Voor Red Bull is het (al dan niet tijdelijk) promoveren van Verstappen daarnaast een uitgelezen manier om de Nederlander alvast uitgebreid te evalueren met oog op haar plannen voor 2017.

Zoals gezegd gaat het voorlopig om geruchten op basis van anonieme bronnen. BBC-verslaggever Andrew Benson geeft bijvoorbeeld aan bovenstaande ook te hebben vernomen, maar nog ‘niet honderd procent zeker’ te zijn.