Esteban Gutiérrez heeft door diverse problemen een moeizame dag achter de rug. Romain Grosjean is na de vrijdag in Oostenrijk wél redelijk tevreden.

“Het was een erg lastige dag voor ons’, begint Gutiérrez zijn verhaal. “Ik kwam met name in de eerste vrije training maar moeilijk in een ritme. Ik reed een paar ronden, maar toen stak er een elektrisch probleem de kop op, waardoor we lang binnen stonden.”

“In de middag was het eigenlijk hetzelfde liedje. Opnieuw verloren we veel tijd, dit keer door de regen. We gingen uiteindelijk weer naar buiten, maar ook toen kreeg weer te maken met problemen. Al met al was het dus geen  beste dag.”

Teamgenoot Romain Grosjean klokte de twintigste tijd in de middag, maar reed in de eerste vrije training al naar de elfde tijd. En daar is hij tevreden mee.

“De eerste vrije training ging niet verkeerd. De auto voelde goed aan. In de middag verlegden we de focus naar wat langere runs met meer brandstof en ook dat viel niet tegen. Het lijkt er bovendien op dat we als team steeds beter worden in het ‘lezen’ van de banden en de slijtage ervan.