Max Verstappen kan niet wachten om naar Monza te gaan, waar dit weekend de Grand Prix van Italië plaats vindt. Of de Nederlander voor de podiumplaatsen kan vechten, is echter nog maar de vraag.

“Monza is heel cool, vanwege de historie en omdat het een heel leuk circuit is om op te rijden”, zegt Verstappen. “En het Italiaanse eten is natuurlijk het beste van de wereld. Ik heb veel tijd in Italië doorgebracht, dus het wordt heel leuk om plaatselijke gerechten te eten en mijn oude vrienden te zien. Ik kan niet wachten om er naartoe te gaan.”

Op het circuit zal Verstappens Italiaanse uitstapje misschien minder gezellig zijn. Er staat geen circuit op de Formule 1-kalender waar topsnelheid zo belangrijk is als op Monza, en dat is nu net waar Red Bull tekort komt.

Lastig verhaal
De Renault achterin de RB12 is al een stuk sterker dan voorheen, maar tegen de Mercedessen kan de krachtbron op de eindeloos lange rechte stukken van Monza waarschijnlijk niet op. Dat erkende Verstappen na afloop van de race op Spa: “Het wordt een lastig verhaal. Als je al ziet hoe lastig we het hier hebben op het rechte stuk, zal het daar zeker moeilijk voor ons worden.”

Verstappens eerste kennismaking met Monza als Formule 1-coureur was vorig jaar geen fortuinlijke. In de kwalificatie zette hij geen tijd neer, doordat de motorkap van zijn Toro Rosso afwaaide. Op zondag kon Verstappen de achterstand niet meer goed maken: hij finishte slechts als twaalfde.