Valtteri Bottas neemt de langere termijn in ogenschouw bij het maken van een teamkeuze voor 2017. Of de Fin verder gaat met Williams, staat nog steeds niet vast.

Een langer verblijf van Bottas bij het team uit Grove lijkt ook het meest waarschijnlijk, al is er dus nog niets definitief met betrekking tot de coureur die ook in verband is gebracht met het fabrieksteam van Renault.

“Ik weet nog niet precies wat het wordt, maar één ding is wel zeker en dat is dat ik volgend seizoen gewoon weer race”, vertelt Bottas aan ESPNF1, waar hij nog aan toevoegt dat ‘alles vooruit gaat en zich prima ontwikkelt’.

Met Williams heeft Bottas het gevoel ‘nog meer te kunnen bereiken’, maar dat betekent niet dat zijn aanblijven daar daarmee vast staat: “Je moet ook open staan voor kansen en aan de lange termijn denken”, weet hij.

“Ik heb namelijk nog wel even te gaan in de Formule 1, ook al rijden er ook al een aantal jongens rond die jonger zijn dan ik ben. Ik heb echter het gevoel nog steeds beter te worden en, als alles goed gaat, nog tien jaar door te kunnen.”

“De lange termijn is daarbij dus leidend met oog op de toekomst. Ik wil races en titels winnen, wat betekent dat ik op het juiste moment bij het juiste team moet zitten.”

“Williams is daarbij zeker een optie”, benadrukt Bottas, die vooral voor ná 2017 andere opties lijkt te zien: “Vooraan de grid zijn de zitjes voor volgend jaar vergeven, maar wie weet wat er in de jaren daarna gebeurt?”

Formula One World Championship 2016, Round 15, Singapore Grand Prix, Singapore, Singapore, Sunday 18 September 2016 - L to R): Valtteri Bottas (FIN) Williams with team mate Felipe Massa (BRA) Williams.

Bottas werpt een blik op zijn – blijkbaar verrassende – toekomst.