De contracten van teambaas Toto Wolff en bestuursvoorzitter Niki Lauda met Mercedes lopen eind 2017 af, maar de twee zitten al met Mercedes om de onderhandelingstafel.

Dat verklaart Wolff ten overstaan van Speed Week. “We onderhandelen op het moment over contractverlenging. Het zou allemaal snel rond moeten zijn”, meldt Wolff.

Wolff is sinds begin 2013 de motorsportchef van Mercedes en – samen met Paddy Lowe, die de eindverantwoordelijke is voor de technische kant van zaken – teambaas van Mercedes’ Formule 1-team.

Drievoudig wereldkampioen Lauda is sinds eind 2012 niet-uitvoerend bestuursvoorzitter van de Duits-Engelse renstal, waarin Wolff en hij ook allebei aandelen hebben.

Wolff heeft een belang van dertig procent in handen, bij Lauda zou het om tien procent gaan. Na de komst van Wolff en Lauda heeft Mercedes, sinds 2014, drie constructeurstitels op rij gewonnen.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton pakte daarbij in 2014 en 2015 de rijderstitel, welke dit jaar of wederom naar Hamilton gaat, of naar zijn teamgenoot Nico Rosberg, de kampioenschapsleider.

Met de komst van Wolff en Lauda verdween teambaas Ross Brawn eind 2013. Voor Mercedes’ grote succes, al hebben de twee aangegeven dat Brawn degene is die daarvoor ‘de basis heeft gelegd’.

Mercedes is nog tot en met 2020 gecommitteerd aan de Formule 1. Lauda vertelde eerder aan Oostenrijkse media dat het ‘logisch’ zou zijn de contracten tot en met dan te verlengen.

www.sutton-images.com Niki Lauda (AUT) Mercedes AMG F1 Non-Executive Chairman and Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd13, Singapore Grand Prix, Qualifying, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Saturday 19 September 2015.

De Oostenrijkers Lauda en Wolff hebben Mercedes naar grote successen geleid in de Formule 1.