Ferrari heeft nog wat huiswerk te doen om van de thuisrace op Monza een succes te maken, dat erkennen Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen.

Vettel en Räikkönen eindigden beide vrijdagtrainingen – in die volgorde – als derde en vierde. De coureurs van rivaal Mercedes waren zowel voor als na de lunch sneller. In de eerste training was het verschil een seconde, in de tweede moest Vettel net geen anderhalve tiende toegeven.

Vettel zocht de grens al aardig op.

“We hebben nog veel te doen”, concludeert Vettel na afloop van de openingsdag van het raceweekend in Italië. De auto werd, zoals uit de tijden blijkt, wel steeds beter volgens de Duitser: “Maar op het eind had ik wat last van verkeer”, geeft hij aan.

“Ik denk dan ook dat we nog beter kunnen”, vervolg Vettel. “Vertrouwen in je auto is hier immers belangrijk. Dat mist nog een beetje. Het gevoel tijdens het remmen kan bijvoorbeeld nog beter, wat het al makkelijker zal maken op de limiet te zitten”, aldus Vettel.

Bij teamgenoot Räikkönen is het de balans die “over het algemeen beter moet.” Hij rept over een lastige dag. “We hebben zaterdag nog werk te doen, maar dat is niet anders dan normaal”, weet de wereldkampioen van 2007.

“We zien morgen verder wel hoe sterk we zijn, dit waren pas de eerste twee trainingen. De tijden zeggen nu nog niet zoveel, want je weet niet wat iedereen doet. Ik weet bijvoorbeeld ook zeker dat wij het nog beter kunnen doen.”