Sebastian Vettels race zat er naar eigen zeggen op na zijn aanvaring met Daniel Ricciardo in de openingsronde. Toch hield de Duitser zijn titeldroom in leven na wéér een inhaalslag, zij het nét.

Met nog drie races te gaan en maximaal 75 punten te vergeven, bedraagt Vettels achterstand op WK-leider Lewis Hamilton zeventig punten. Vettels uitgangspositie in de titelstrijd was bij het ingaan van de Grand Prix van Amerika echter ook zeker niet florissant, vandaar dat de Duitser, vechtend voor zijn laatste titelkansen, er ook voor ging toen hij de kans zag Ricciardo in te halen: “Het was een misverstand”, zegt hij tegenover Ziggo Sport over de touche die daarop volgde.

“Ik denk dat Daniel me niet zag, anders had hij wel ruimte gelaten, want dat doet hij meestal wel. Ik ging ervoor en zat aan de binnenkant, maar hij kwam ook naar binnen en maakte de hoek zo krapper. We raakten elkaar echter wiel-op-wiel en ik spinde. Ik reed daarna een verloren race, ook al kwamen we nog naar voren.”

“We hadden hier kunnen winnen, maar dat hebben we niet gedaan”, verzucht Vettel. “Ik ben echter blij dat Kimi het dan maar in plaats van ons deed”, zegt hij, doelend op Ferrari-teamgenoot Räikkönen. Ondanks de volgende tegenslag, geeft Vettel niet op in de titelstrijd. “Ik geef nooit op, ik blijft altijd vechten”, benadrukt hij.

Lees ook – Race: Räikkönen wint spektakelstuk in Austin

‘That’s racing’
Voor Ricciardo was de race niet verloren na het botsinkje met Vettel, want hij kon door, maar het werd alsnog ‘niet de race waar ik op gehoopt had’, vertelt hij Ziggo Sport. Na acht ronden stond hij alsnog langs de kant. “Een probleem met de accu”, luidt zijn korte verklaring.

Over de aanvaring met Vettel zegt hij verder het volgt: “Sebastian had een aardige aanloop en probeerde het in bocht twaalf. Hij zat in mijn blinde hoek en hoewel ik verdedigde, gaf ik genoeg ruimte maar gleed hij tegen me aan. Kan gebeuren. That’s racing.”