Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo hebben ontzettend veel zin in de Grand Prix van Mexico. De twee zijn enthousiast over het Autódromo Hermanos Rodríguez en verheugen zich op het land en de stad zelf.

Verstappen ziet ernaar om naar Mexico terug te keren. “Het circuit ligt onze wagen beter dan andere circuits. Afgelopen jaar won ik en dat voelde geweldig. Ik deed een goede actie tijdens de start en kon daardoor vooraan blijven voor de rest van de race”, blikt Verstappen terug op de voor hem succesvolle editie van 2017. Daarin greep de als tweede gestarte Nederlander direct de leiding en behield deze de gehele race, om zo zijn derde overwinning uit zijn carrière te boeken.

Verstappen onderweg naar een zege, tijdens de Grand Prix van 2017.

‘Geweldige sfeer’
Over de atmosfeer is Verstappen lyrisch. “De sfeer in het stadiongedeelte is altijd goed als je op de baan bent, maar toen ik afgelopen jaar op het podium stond was het van een heel ander niveau. Gelijk na de race ontstaat een feestsfeer, ik hoop echt dat ik dit jaar terug ga naar dat podium.”

Vanwege het moordende schema heeft Verstappen nog niet de kans gekregen om Mexico-Stad goed te bekijken. “Dit jaar wil ik graag wat meer van de stad zien, wat bezienswaardigheden bezoeken en lokale gerechten proberen.

 

Daniel Ricciardo in lokale stijl

‘Alles is geweldig aan Mexico’
Ook Daniel Ricciardo verheugt zich enorm op Mexico. “Behalve het verkeer is alles geweldig aan Mexico. Het gebied waar we verblijven is geweldig, het hotel is mooi en de sfeer in de paddock is levendig. Er is heel veel gezichtsverf, aandacht voor dia de los muertos en ik vind het leuk dat er overal Mariachi bands zijn”, is Ricciardo vol lof over het land zelf.

Over het circuit is de Australiër ook positief. “Het circuit heeft genoeg inhaalmogelijkheden, waardoor de races nooit saai zijn. Ik ben weg van het stadiongedeelte, dat is uniek en het publiek is krankzinnig. Het podium ziet er gaaf uit, hopelijk sta ik daar dit jaar.”