Ook na de zesde testdag laat Max Verstappen weinig los over zijn echte gevoel bij de RB15. De Nederlander beleefde een productieve dag met 128 rondjes, is tevreden met het geleverde werk maar weigert een publieke inschatting te maken over de kansen van Red Bull dit jaar. 

Verstappen kende eigenlijk tot aan een uur of twee een prima dag, hij haalde als eerste coureur de 100 ronden en leek nog lang niet klaar. Red Bull haalde de auto echter naar binnen en ging achter gesloten deuren ruim twee uur aan de slag.

“Er zijn altijd dingen die je even wilt controleren, in plaats van ze kapot te rijden. We hebben een routinecontrole uitgevoerd waarna we weer naar buiten zijn gegaan”, zegt Verstappen op zijn eigen site. “Desondanks hebben we nog steeds meer dan 120 ronden gereden, dus het is een positieve dag en ik ben tevreden.”

Lees ook: Testdag 6: Sainz het snelst, Mercedes maakt meters terwijl Ferrari stilstaat

‘Ook na eerste race weten we het niet’
De Red Bull-coureurs staan deze twee testweken de pers kort te woord, de antwoorden zijn kort en met een uitgestreken gezicht laten zowel Verstappen als ook teamgenoot Pierre Gasly zich niet in de kaarten kijken. Ondanks ook hernieuwde pogingen, ook vandaag weer. “Ik weet het nog niet. We werken hard maar we weten nog niet waar we staan”, zegt Verstappen het over de al dan niet aanwezige kampioenschapsvorm bij de RB15.

“Daar zullen we gedurende het seizoen achter komen, ik denk niet dat we dat na de eerste race al weten, er kan dan nog zoveel veranderen. Dat zag je vorig jaar wel. We proberen ons alleen zo goed mogelijk voor te bereiden. Vandaag was geen perfecte dag maar wel een goede dag.” Om vervolgens op een nieuwe vraag van het Duitse SpeedWeek naar zijn indruk van de auto te antwoorden: “Die heb ik wel maar ik vertel het niet.”

Lees ook: ‘Een goede stap vooruit’: Mercedes-duo zeer te spreken over hevig geüpdatete W10