Geen griep, maar een auto-ongeluk is de reden dat Lewis Hamilton een dag later dan gepland in Brazilië aankwam.

Eerder deze week werd door Mercedes verklaard dat Hamilton ziek was en daarom pas op donderdag in Sao Paulo kon arriveren. Nu heeft Hamilton zelf verklaard dat een auto-ongeluk de ware reden voor zijn afwezigheid was. “Ik voelde me inderdaad niet lekker, maar ik heb ook op maandagavond een ongeluk gehad in Monaco”, meldt de Brit op Instagram.

Hamilton doet geen mededelingen over de toedracht van het ongeluk, maar suggereert dat hem wellicht nog een schadeclaim wacht. “Het gaat in principe niemand wat aan, maar aangezien ik een bekend persoon ben zullen er wel mensen zijn die proberen hier hun voordeel mee te doen. Het belangrijkste is dat niemand gewond is geraakt.” Hamilton zegt verder dat hij een stilstaand voertuig heeft geraakt, en dat hij zelf schuld heeft aan het ongeluk. “Ik maak dit bekend omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen gedrag. We maken allemaal fouten maar het belangrijkste is dat we er van leren.”

Hamilton geeft toe dat hij vanwege het ongeluk een dag later naar Brazilië is vertrokken. “Ik heb overlegd met mijn dokter en het leek hem beter als ik nog een dagje thuis zou blijven. Maar inmiddels voel ik me weer helemaal beter.”