Volgens teambaas Christian Horner is het ook voor kampioenschapsteam Red Bull en haar technisch directeur Adrian Newey flink aanpoten om haar 2014-bolide op tijd af te krijgen en competitief te maken: ‘Er wachten ons slapeloze nachten’.

In interview met het Finse dagblad Turun Sanomat herhaalt Horner dat ‘betrouwbaarheid de prioriteit is’ bij de ontwikkeling van de nieuwe Red Bull RB10, nu de technische regels voor komend seizoen zo drastisch veranderd zijn.

Aan de andere kant hoopt Horner echter ook dat de nieuwe auto gelijk vanaf de eerste race snel is, al is dat volgens hem makkelijker gezegd dan gedaan: “Want zoals bekend voelt Adrian Newey zich niet geroepen om zijn creaties vroeg af te hebben. Ik ben er dan ook zeker van dat ons nog meerdere slapeloze nachten wachten alvorens de auto klaar is”, zegt Horner, die in het midden laat of het verwachte gebrek aan slaap komt door de zorgen of omdat er doorgehaald moet worden.

Aan motivatie is ondanks dit vooruitzicht in ieder geval geen gebrek bij het kampioenschapsteam, zo geeft de Engelsman aan. “Hoewel we het in 2013 goed hebben gedaan, was het niet perfect, dus er is nog ruimte voor verbetering en dat motiveert ons.”

Dat gezegd hebbende nemen Horner en de zijnen – zeker nu de regels op de schop zijn gegaan – niets voor lief: “We willen winnen, maar weten dat ons een zware strijd wacht en de zaken aan de kop van het veld snel kunnen veranderen. We rekenen ons dus niet bij voorbaat rijk.”