Mercedes-teambaas Ross Brawn hoopt zijn nieuwe aanwinst Lewis Hamilton volgend seizoen van een winnende auto te kunnen voorzien. “Dat is althans wel ons doel”, verklaart hij.

Hamilton liet eerder deze herst, kort nadat hij bekend maakte McLaren voor Mercedes te verruilen, weten dat hij er niet op rekent in 2013 voor het kampioenschap of zelfs maar voor overwinning te kunnen strijden.

Gevraagd door Autosport of hij denkt dat Hamiltons verwachtingen te negatief zijn, geeft Brawn de volgende reactie: “Ik denk het wel”, zo luidt zijn antwoord. “We werken bij Mercedes namelijk ontzettend hard om progressie te maken en Lewis en zijn teamgenoot Nico Rosberg volgend jaar de kans te geven om polepositions en zeges te pakken, dus dat is dan uiteraard ook waar we op inzetten”, verkondigt hij.

“Het is natuurlijk moeilijk om voorspellingen te doen, zeker aangezien we niet weten wat de rest de komende winter uitvoert. Maar ondanks dat heb ik er vertrouwen in dat we het volgend jaar daadwerkelijk beter kunnen doen”, vertelt de teambaas.

Dat Hamilton zelf heeft gezegd dat hij niet denkt om de prijzen mee te kunnen doen, verontrust Brawn overigens niet. “Ik denk dat Lewis gewoon heeft geprobeerd om de verwachtingen in te perken met die uitspraken. Ik twijfel er namelijk niet aan dat hij van binnen niets liever wil dan polepositions behalen en overwinningen pakken, ondanks dat hij weet dat we samen nog veel werk te doen hebben.”