Sauber is niet van plan risicovolle updates op de C31 te plaatsen om Mercedes te verslaan in het teamkampioenschap. “We moeten kleine onderdelen beter laten werken en niet nieuwe onderdelen ontwikkelen”, meent teambaas Monisha Kaltenborn.

Sauber heeft nog twee races de tijd om twaalf punten goed te maken op Mercedes. “Dat wordt een lastige opgave, daar zijn we ons van bewust, maar we gaan er wel voor”, aldus Kaltenborn tegen Autosport. “We weten dat onze auto snel is. Het ziet er goed voor ons uit wanneer we onze zaakjes op orde hebben tijdens de kwalificatie, maar vooral in de race.”

De Zwitserse renstal eindigde dit jaar vier keer op het podium. Mercedes staat nog vijfde in het kampioenschap, maar eindigde een keer minder op het ereschavot. Wel won de Duitse autofabrikant de Grand Prix van China. Kaltenborn erkent dat Mercedes een gewaagde tegenstander is.

“We vechten tegen een heel goed team, dus het wordt nog een lastige opgave”, zegt ze over de achterstand van twaalf punten op Mercedes.