Ferrari sloot een overwinning in India niet uit. McLaren ook niet. Het was echter gewoon weer Sebastian Vettel die, onbedreigd, met de hoofdprijs naar huis ging. Alleen Jenson Button kon wederom in zijn spoor blijven en finishte niet ver achter de Red Bull-coureur.

De race in India zou een spektakel worden. Er was lof alom over het circuit in Delhi. Loftuitingen die je vaker te horen kreeg bij nieuwe circuits van Hermann Tilke. Ze hebben allemaal één ding gemeen: het beloofde spektakel blijft uit. In India was dat niet anders.

Het was eigenlijk het oude liedje met Vettel. Bij de start reed hij weg. Na twee ronden was het gat met Jenson Button, die Mark Webber inhaalde, groter dan een seconde waardoor Button niet in de inhaalzone terechtkwam. Vervolgens waren Vettel en Red Bull opnieuw de beste combinatie en sleepte de Duitser met ogenschijnlijk gemak zijn elfde zege van het seizoen binnen.

In het middenveld was er wel geregeld wat actie. Bij de start raakten de twee Williams-coureurs elkaar. Een HRT duwde Jarno Trulli in de ronde en Kamui Kobayashi elimineerde zichzelf in de eerste bocht door niet goed op te letten toen hij weer het circuit opwilde.

Daarna raakten, haast vanzelfsprekend, Lewis Hamilton en Felipe Massa elkaar weer. Dit keer werd Massa schuldig bevonden. Niet lang daarna maakte de Braziliaan echter dezelfde fout als in de kwalificatie. Hij raakte de hoge kerbstones helemaal aan de binnenkant van de bocht opnieuw. Dit keer begaf zijn linker, in plaats van zijn rechter ophanging het.

In de slotfase vochten Mark Webber en Fernando Alonso nog een gevecht uit om de laatste podiumplaats. Webber startte in India goed aan de race, maar verloor in de loop van de Grand Prix meer en meer terrein. Al leefde hij in de slotfase op en noteerde hij de snelste ronde van de wedstrijd met nog twee ronden te gaan. Sebastian Vettel ging uiteindelijk in de laatste ronde nóg sneller.          

Daarachter finishte de als elfde geëindigde Michael Schumacher als vijfde. Hij startte goed aan zijn race en bleef vervolgens terrein goedmaken. Tijdens de laatste pitstopserie kon hij ook voor teamgenoot Nico Rosberg terechtkomen, nadat Schumacher daarvoor een serie snelle tijden noteerde.

Achter de twee Mercedes-coureurs werd Hamilton teleurstellend zevende, en dreef Jaime Alguersuari opnieuw zijn marktwaarde omhoog door als achtste te eindigen. Adrian Sutil nam voor het thuisrijdende Force India twee punten mee en Sergio Pérez pakte het laatste puntje.

De volledige uitslag vind je hier.