Ferrari is geenszins van plan Felipe Massa in te ruilen voor Lewis Hamilton. Zelfs niet als deze kans zich zou voordoen. Grote baas Luca di Montezemolo is juist maar wat blij dat Massa bij Ferrari onder contract staat.Afgelopen seizoen bepaalden Hamilton en Massa in een onderling duel wie er kampioen werd. De Braziliaan leefde twintig seconden in de overtuiging kampioen te zijn, maar Hamilton lachte het laatst. En dus het best.

Di Montezemolo is en blijft ervan overtuigd dat Ferrari en Massa de perfecte combinatie vormen. ,,Felipe is ongekend populair”, zegt hij op het kerstfeestje van het team. ,,Voor wie hij is als mens en omdat hij een geweldige coureur is.”

,,Kimi Raikkonen kwam naar Ferrari en won de titel. Dat Felipe dit jaar geen kampioen is geworden, lag niet aan hem, maar aan het team”, zegt Di Montezemolo schuldbewust. ,,Wij hebben fouten gemaakt die Felipe ernstig hebben gehinderd in de titelstrijd. Gelukkig heeft hij zijn verlies als een groots sportman genomen.”

Voorzover hij dat nog niet had gedaan, heeft Massa Di Montezemolo in 2008 overtuigd van zijn kwaliteiten. Geconfronteerd met uitspraken dat Hamilton niet geïnteresseerd is in een stoeltje bij Ferrari, maar zijn hele loopbaan bij McLaren wil blijven, zegt Di Montezemolo:

,,Lewis Hamilton? Laat ik duidelijk stellen dat hij een zeer goede coureur is. Dat ben je als je in je debuutjaar bijna kampioen wordt en in je tweede seizoen de titel wel wint. Maar, met alle respect, ik zou Felipe niet tegen hem willen ruilen. Daarbij, over het algemeen is het Ferrari dat beslist over haar coureurs en ik ben er vrij zeker van dat Ferrari een coureur populair kan maken.”

KVN