De meeste coureurs hebben zich tot dusverre op de vlakte gehouden over het spionageschandaal. Jarno Trulli heeft echter een duidelijke mening. Volgens hem hadden de McLaren-coureurs uit het WK geschrapt moeten worden.Lewis Hamilton en Fernando Alonso hebben geluk gehad dat alleen het team bestraft is en niet de rijders, verklaarde Jarno Trulli tegenover Autosport.com. Terwijl McLaren niet meer meedoet om het constructeurs-WK, zijn het uitgerekend de twee McLaren-rijders die de hoofdrol spelen in het gevecht om de wereldtitel bij de coureurs.

Trulli: ,,Het is heel moeilijk om deze zaak in te schatten. Je weet nooit helemaal wat er gebeurd is als je niet bij dat team werkt. Maar als je een team diskwalificeert, zou je dat eigenlijk ook met de coureurs moeten doen, aangezien zij net zo betrokken zijn en voor hetzelfde team uitkomen.” Veel meer wil Trulli er niet over kwijt. ,,Het is gewoon jammer dat de Formule 1 als sport hieronder te lijden heeft gehad.”

Toyota-teammaat Ralf Schumacher is overigens een heel andere mening toegedaan. Hij vindt het juist terecht dat de coureurs niet bestraft zijn. ,,De coureurs zijn tenslotte niet echt betrokken bij het ontwerpen van de auto, dus hoeven ze ook niet bestraft te worden.”

LV