Op 27 september maakt de 18-jarige Sebastian Vettel op het circuit van Jerez zijn Formule 1-debuut. Het is een late beloning van BMW voor zijn dominantie in het Formule BMW ADAC-kampioenschap vorig jaar.
 
Vettel won in 2004 maar liefst achttien van de twintig races. Het beugelbekkie was ongekend dominant. Van de 400 punten die hij maximaal had kunnen verzamelen, scoorde hij er 387. Het leverde hem een contract met BMW op. De Duitser wordt daarnaast gesteund door Red Bull. Dit seizoen komt hij uit in de Formule 3 Euroseries, hetzelfde kampioenschap waar Giedo van der Garde in rijdt. Opnieuw maakt Vettel indruk. De debutant staat vijfde in het algemeen klassement en voert fier het rookie klassement aan. Vettel heeft nog geen zege weten te pakken, maar met drie tweede plaatsen en een derde plek, is hij al enkele malen dichtbij geweest.

BMW Motorsport directeur Mario Theissen: ,,Sebastian heeft vorig jaar bewezen uitzonderlijk getalenteerd te zijn. En ook dit seizoen in de Formule 3 laat hij zien wat hij in zijn mars heeft. Met als resultaat dat we hem de kans geven een Formule 1-wagen te testen.”

Vettel kan nauwelijks wachten tot het zo ver is. ,,Toen ik hoorde dat ik een Formule 1-wagen mocht testen, was ik door het dolle heen. Sindsdien ben ik hard gaan trainen om mijn nekspieren sterker te maken. Ik kijk er erg naar uit om de kracht van de BMW V10-motor te ervaren. Op dit moment kan ik me bij zoveel vermogen nog niks bij voorstellen. Als ik er alleen aan denk, krijg ik al kippenvel.”