Alle Michelin-coureurs en het Minardi-duo stonden zondag 19 juni achter het plan om een noodchicane aan te laten leggen. Dit is vandaag bekend geworden toen het document aan de World Motor Sport Council werd overhandigd. Volgens de coureurs was dit de enige realistische oplossing om het debacle te voorkomen.

Volgens het statement van de coureurs zou een snelheidslimiet in bocht 13 het risico alleen maar verhogen. Dit vanwege het verschil in snelheid tussen de Michelin- en Bridgestone-bolides. Verder wordt er aangegeven dat de coureurs op Frans racerubber de limiet waarschijnlijk aan zouden grijpen om in te halen, iets wat alleen maar tot meer gevaarlijke omstandigheden zou kunnen leiden.

,,Chicanes zijn in het verleden met succes geïntroduceerd in de sport. We zijn ervan overtuigd dat dit een perfecte oplossing voor de problemen in Indianapolis had kunnen zijn. Iedereen wilde een goede race op één van de meest aansprekende circuits in de wereld. We wilden desnoods zelfs een show opvoeren voor het publiek, we zijn allemaal teleurgesteld dat deze kans ons ontnomen is."

De handtekeningen van de op Bridgestone-banden racende Ferrari- en Jordan-coureurs ontbraken.