De net voor de Grand Prix van Spanje opgerichte fanclub van Robert Doornbos maakt een explosieve groei door. Binnen drie weken zijn 350 leden genoteerd, en algemeen wordt aangenomen dat het daar niet bij zal blijven. Het exclusief door FORMULE 1 naar buiten gebrachte nieuws dat Doornbos in juli zijn racecontract bij Midland F1 voor 2006 zal tekenen, zal de groei alleen maar verder stimuleren.

,,Inmiddels schommelt het ledenaantal zo rond de 350. We zijn daar erg tevreden over, zeker als je nagaat dat we nog niet aan promotie-activiteiten zijn begonnen en de fanclub nog geen maand oud is. Het gaat met pieken en dalen, maar vooral rond de races melden steeds meer mensen zich aan", vertelt een woordvoerder van het Doornbos-kamp tegenover Formule1.info.

Naast het lid worden van de fanclub, ondersteunen de fans Robert ook moreel. Zeker nadat Jordan besloot Franck Montagny op de ’Ring’ in te zetten als vrijdagtester. ,,We hebben toen echt heel veel mail van de supporters binnen gekregen. Robert stond er zelf ook van te kijken."

Nu is het vooral zaak om de fans meer te bieden, om zodoende nog meer leden te scoren. Wat dat betreft verwacht men een fikse stijging als de Nederlander in juli een contract tekent voor 2006. ,,Dat is wel de verwachting inderdaad", beaamt de woordvoerder van de coureur. ,,Op die manier kun je potentiële leden ook veel meer bieden. Bovendien gaan we binnenkort meer reclame voor de fanclub maken, zo zijn we bijvoorbeeld aanwezig bij de Marlboro Masters half juni op Circuit Park Zandvoort."