De A1-Ring in Oostenrijk ondergaat toch nog een ingrijpende verbouwing. De lokale overheid heeft groen licht gegeven. De A1-Ring, van 1997 tot en met 2003 gastheer van de Grand Prix van Oostenrijk, krijgt nog een toch een flinke verjongingskuur. De lokale overheid heeft plannen voor een grote verbouwing groen licht gegeven.

Oostenrijk raakte in 2004 de Grand Prix kwijt door een vervroegd verbod op tabaksreclame. De regering wilde, in tegenstelling tot de Belgische overheid, geen uitzondering maken voor de Formule 1.

Red Bull-baas Dieter Mateschitz kocht eind 2003 het circuit aan om het fors te renoveren. De lokale overheid blokkeerde echter de plannen van Mateschitz na klachten van omwonenden. Mateschitz wilde vervolgens desnoods met eigen geld het circuit weer in de oude staat terugbrengen. ,,Als die mensen een circuit willen dat alleen maar miljoenen euro's per jaar verlies oplevert, dan kunnen ze dat krijgen ook." Daar wilde de lokale overheid in Oostenrijk echter niets van weten.

De jongste verbouwingsplannen voor het circuit nabij Spielberg zijn overigens niet zo grootscheeps als die van Mateschitz waren.