Adrian Newey is dit seizoen voor het laatst actief in de Formule 1. De uiterst succesvolle technisch-directeur verlengde zijn contract bij McLaren met een half jaar, tot eind dit seizoen. Daarna zegt hij de sport vaarwel. Adrian Newey maakte in de jaren negentig naam als technisch-directeur van Williams en later McLaren. Hij ontwierp bolides waarmee onder anderen Damon Hill, Jacques Villeneuve en Mika Hakkinen wereldkampioen werden. In 2001 leek hij de overstap te maken naar Jaguar, maar na een indringend onderhoud met Ron Dennis veranderde hij – ondanks een getekende overeenkomst met Jaguar -van gedachten.

Onlangs deed nog het gerucht de ronde dat Newey een terugkeer naar Williams zou overwegen. Dat blijkt echter niet het geval, geeft ook Frank Williams toe, die inmiddels zijn voelhorens heeft uitgestoken richting Mike Gascoyne. ,,Hij heeft ons laten weten dat hij op zoek wil gaan naar andere dingen in het leven’,zegt Williams. Newey zou zich straks willen gaan richten op het ontwerpen van jachten.

Het contract tussen Newey en McLaren zou aanvankelijkjuli dit jaar aflopen. Beide partijen hebbenbesloten om samen het seizoen af te maken.Newey kan zo ook nog de basis leggen voor de ontwikkeling van denieuwe MP4/21 voor 2006.