Sergio Pérez heeft een geweldige race gehad in Monaco. De Mexicaan heeft zich kostelijk vermaakt met het inhalen van Jenson Button en Fernando Alonso. Bovendien wijst hij Kimi Räikkönen als de schuldige aan voor de crash tussen de twee.

“Het was een geweldige middag”, vertelt Pérez. “In Monaco is inhalen altijd riskant. Ik heb het naar mijn idee eerlijk en goed gedaan. Alleen Räikkönen liet mij geen ruimte en drukte me tussen de muur en zijn auto in, terwijl ik er al naast zat.”

De Mexicaan bezorgde de Fin een lekke band en moest zelf opgeven nadat de remmen van zijn auto overhit raakten. “Het is jammer om op te geven in een race waarin je zo goed rijdt. Ik ben mega teleurgesteld met het resultaat. Ik heb naar mijn idee niets fout gedaan.”

Button
In tegenstelling tot de agressief rijdende Pérez, heeft Jenson Button de race wel weten te finishen. De Brit kwam binnen op plaats zes. “Mijn eerste ronden waren heel goed. Ik pakte Adrian Sutil al gelijk en wilde ook Alonso aanvallen. Toen ik hem aantikte was ik vooral bezig met de auto, waardoor ik Pérez niet aan zag komen en hij me voorbij ging.”

“Na de herstart pakte Sutil me terug”, vervolgt Button. “Het was een hele goede actie. Ik ben blij met het resultaat. Jammer dat Pérez uitviel, want anders hadden we hele goede punten voor het kampioenschap gescoord.”