Christijan Albers is in Melbourne de eerste uitvaller, door een defecte versnellingsbak. Na alle ellende bij zijn debuutrace blijft hij opmerkelijk positief gestemd: ,,Ik hoop op beter in Maleisië.’’ Alle lof voor Christijan Albers. Zelden zal eenrijder zoveel voor zijn kiezen hebben gekregen bij zijn debuut als de Nederlandse Minardi-coureur. Toch bleef hij vriendelijk, rustig en aanspreekbaar voor pers en meegereisde Nederlandse fans.

Na alle commotie rond zijn team op vrijdag volgden er technisch perikelen. Die zorgden er voor dat de Nederlander de tweede kwalificatie moest missen en in de race al na zeventien ronden met een defecte vesnellingsbak moest opgeven.

,,.Ik verloor de tweede versnelling al in de opwarmronde. Daardoor kon ik niet zo goed starten, ik moest meteen door naar zijn drie. Toch kon ik Patrick aardig volgen, ondanks het gemis van de tweede versnelling die je hier best veel nodig hebt. Maar toen gaf de drie ook de geest, en kon ik niet meer wegkomen na mijn pitstop. Ik hoop maar dat het in Maleisië is beter gaat, dat ik daar iets meer geluk zal hebben.’’

Patrick Friesacher eindigde de race wel, als zeventiende en laatste op vier ronden achterstand van winnaar Fisichella.