Albers schreef gisteren een beetje vaderlandse autosport historie, door met zijn Minardi door Amsterdam te scheuren. Honderden belangstellenden waren gisteravond in Amsterdam getuige van een stukje vaderlandse autosporthistorie. Voor het eerst reed er een Formule 1-wagen door de binnenstad van onze hoofdstad. Christijan Albers stuurde zijn Minardi PS04B via het Rembrandtplein naar de Reguliersbreestraat, waar hij vlak voor Cineac tot stilstand kwam.

Vervolgens werd in Cineac de sponsorportefeuille van de coureur uit Laren gepresenteerd, waaronder het tijdschrift FORMULE 1. Die portefeuille bevatte overigens weinig nieuws, het waren de bedrijven waarvan al enige tijd zeker was dat die Albers zouden gaan steunen in zijn Formule 1 avontuur, zoals MAN Trucks, JVC, Lost Boys, ID&T en Bilderberg groep. Telfort heeft als geldschieter afgehaakt. En van mediatycoon John de Mol geen spoor.

,,De houding van het Nederlandse bedrijfsleven is geweldig. De sport leeft enorm, zeker als je bekijkt hoeveel racefans een land met zo'n klein inwonersaantal heeft'', stelde teambaas Paul Stoddart, die bij het evenement breed glunderend acte de presence gaf. De Australiër liet daarop doorschemeren dat de teamgenoot van Albers 'een Europeaan is en al eerder korte tijd voor Minardi reed'. Dat duidt op het spoedig aantrekken van de Deen Nicolas Kiesa. Hoewel volgens Stoddart ook Baumgartner nog een kans heeft.

Christijan Albers toonde zich in Amsterdam een gelukkig mens. De Larenaar zei te hebben genoten van zijn 'demo' ,,Dit was geweldig. Het begin was een beetje moeizaam omdat de motor niet wilde starten, maar dit was een fantastische ervaring. Ik wilde eerst een 'donut' maken, maar in de nauwe straten durfde ik dat toch niet aan. Nu hebben we komende week nog twee testdagen in Misano en dan kan het echte werk beginnen. Ik heb er in ieder geval ongelofelijk veel zin in.''

Aan voorspellingen aangaande zijn prestaties in het nieuwe seizoen waagde hij zich niet: ,,Ik moet vooral leren, ervaring opdoen, de circuits gaan ontdekken.'' Albers rijdt overigens met startnummer 21, zo werd gisteravond bevestigd. Zijn teamgenoot krijgt de 20. De Nederlander test begin februari opnieuw met zijn renstal op Misano. Mogelijk kruipt dan ook Kiesa weer achter het stuur.

Beelden van de gebeurtenissen in Amsterdam zijn op de hier volgendde url te zien!