Christijan Albers test komende vrijdag op het circuit van Mugello voor het eerst de nieuwe Minardi PS05. Het betreft een eendaagse test.  De Nederlander test vrijdag 15 april op het Italiaanse circuit de enige PS05 die gereed is. Teamgenoot Patrick Friesacher zal later, mogelijk pas tijdens het weekend van de Grand Prix van San Marino,met de nieuwe auto rijden.

Albers is zeer te spreken over de aanstaande kennismaking op Mugello met zijn nieuwe wagen: ,,Ik ben blij dat Minardi nu een sprong voorwaarts maakt.Bovendien zijn er meer testdagen dan vorig jaar gepland, wat absoluut erg goed is voor de ontwikkeling van de PS05. Ik kijk er naar uit om weer naar Faënza te gaan om in de fabriek te bekijken hoe de laatste hand aan de PS05 gelegd wordt. Ik verheugd mij op deeerste kennismakingmet de auto. Een erg belangrijk moment voor het hele team.’’

Minardi hoopt met de nieuwe wagen het duel aan te kunnen gaan met de Jordan-Toyota’s. De PS05 beschikt over dezelfde Cosworth-motoren als Red Bull Racing. In de PS04B deed nog een oudekrachtbrondienst. De nieuwe wagen debuteert in ieder geval zondag 24 april in de Grand Prix van San Marino, op Imola.