Albers heeft ondanks slecht weer toch nog een dag uitgebreid kunnen testen op het circuit van Misano met de 2004 Minardi. Christijan Albers heeft vrijdag op het circuit van Misano een redelijk intensief testprogramma met Minardi afgewerkt. Daarbij werden componenten voor Melbourne beproefd, evenals de nieuwe (harde) banden van Bridgestone.

Hoewel de test op het 3,488 kilometer lange circuit werd geteisterd door slechte baancondities, legde Albers in totaal 57 ronden af in de 2004 versie van de Minadi PS04B.

Albers: ,,Ik ben tevreden over de test van vandaag omdat we de afstelling van de wagen continu konden verbeteren. Ik voel me er nu dan ook een stuk comfortabeler in en dat heeft uiteraard ook een positieve uitwerking op onze prestatie. Omdat we gisteren vanwege de slechte condities van de baan niet hebben getest moest ik vandaag een vol trainingsprogramma afwerken. Ik reed diverse korte race-stints om situaties tijdens een Grand Prix-wedstrijd te simuleren. Tegen zonsondergang reed ik nog een run van 12 ronden. We hebben waardevolle informatie verzameld over de nieuwe onderdelen van de auto. Niet alleen werden intensief de onderdelen getest, maar tevens de nieuwe Bridgestone-banden. De auto voelde op dit circuit in de snelle bochten en lange rechten stukken goed aan. We hopen aan het einde volgende week nog een keer te gaan testen voordat we naar Melbourne zullen afreizen voor de eerste Grand Prix.''