Verschillende andere coureurs gingen hem voor en ook Christijan Albers rijdt zijn eerste seizoen in de Formule 1 voor de Minardi-renstal. Als het even kan hoopt de Nederlander het Italiaanse team als springplank naar een beter stoeltje te kunnen gebruiken. Bij de Minardi zal het er niet veel beter op worden, getest wordt er amper en dat stelt de Nederlander teleur.
Toppers als Fernando Alonso, Mark Webber, Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli zijn eveneens allemaal begonnen bij het kleine team uit Faenza. Paul Stoddart en oprichter Giancarlo Minardi zijn trots op dat lijstje, waar Christijan Albers zijn naam aan toe hoopt te kunnen voegen.

,,Het hele team voelt zich betrokken met haar coureurs, ik word dan ook zeer goed behandeld door iedereen. Zonder testen is het leven echter zwaar, aan een plek in de punten, laat staan op het podium, durf ik totaal niet te denken", aldus de eerlijke Larenaar. ,,Daarom concentreer ik me op andere dingen: het rijden van de perfecte kwalificatieronde, het finishen van races en het verbeteren van de afstelling."

Zijn uiteindelijke doel denkt hij niet bij het Italiaanse team te kunnen bereiken. ,,Hopelijk kan ik de weg volgen die vele toppers ook af hebben gelegd, er zijn zat coureurs geslaagd in de F1 die hun loopbaan bij Minardi zijn begonnen", vervolgt Albers. ,,Het lijkt me geweldig om eens een auto te besturen die niet nerveus is."

Volgens hem is het gewoon een harde leerschool die hij momenteel doormaakt, later moet dat zich terugbetalen in goede resultaten. ,,Ik denk dat dit de sleutel tot succes is bij vele ex-Minardi-coureurs. Zij weten wat er voor nodig is om te slagen aan de top. Wie bij Minardi goed presteert, is snel in alle andere auto’s."