Alexander Albon zegt dat de testdagen na de Grand Prix van Abu Dhabi en vóór de start van het nieuwe seizoen hem de mogelijkheid zullen geven om de Red Bull beter te begrijpen. Hij verwacht dat hij met meer tijd achter het stuur sneller zal worden.

Alex Albon debuteerde dit seizoen bij Toro Rosso maar na de zomerstop maakte hij al de overstap naar Red Bull. Onlangs bevestigde Red Bull dat Albon ook in 2020 voor het Oostenrijkse team zal rijden. De Britse Thai eindigde alleen in de Grand Prix van Brazilië niet in de top zes nadat hij aangetikt werd door Lewis Hamilton. Ondanks de positieve resultaten zegt Albon dat hij nog moet uitzoeken hoe hij het meeste uit de Red Bull kan halen en gelooft dat testdagen de perfecte mogelijkheid bieden.

”Ik weet dat het een kwestie is van tijd in de auto doorbrengen en wat spelen met verschillende dingen”, zegt Albon tegen Racefans.net. ”Ik moet het midden vinden waar ik vertrouwen heb in de auto en het gevoel heb dat ik de prestaties uit de auto kan halen”, aldus Albon.

Betere rondetijden
”Ik weet dat het wat tijd zal kosten, maar daarom kijk ik uit naar de testdagen na Abu Dhabi en de wintertestdagen”, voegt hij toe. ”Tijdens een raceweekend is het natuurlijk niet zo makkelijk om dingen te veranderen omdat je maar beperkte tijd hebt en dus ook weinig tijd hebt om te experimenteren”, aldus Albon.

De Red Bull-coureur komt in de kwalificatie gemiddeld een halve seconde tekort op de tijd van Max Verstappen. Hij verwacht echter sneller te zullen worden zodra hij meer tijd in de auto doorbrengt. ”Het is gewoon het rijden in het algemeen. Als ik eenmaal kan pushen zal ik me comfortabel voelen en dan zullen de rondetijden ook beter worden”, aldus Albon.

Foto: Motorsport Images