Fernando Alonso moet nog even wachten voordat hij plaats kan nemen in de nieuwe Ferrari F138, maar de Spanjaard zal alle ontwikkelingen tijdens de eerste test op de voet volgen.

“Ik heb tot nu toe de ontwikkeling van de auto van zeer dichtbij kunnen volgen”, aldus Alonso tijdens de onthulling van de nieuwe bolide. “Ik stap tijdens de eerste test nog niet in, maar dat geeft me juist even wat rust. Ik zal alles vanaf de zijlijn in de gaten houden.”

“Het missen van de eerste test zal me niet in de weg staan. Ook als ik in Barcelona pas voor het eerst meters maak met de nieuwe auto, moet ik er helemaal klaar voor kunnen zijn in Melbourne.”

Fernando Alonso verwacht een ander seizoen dan 2012. “De eerste races waren uitzonderlijk spannend, met zeven winnaars in zeven races. Dat zullen we dit jaar niet weer gaan zijn. De rangorde is gedurende het vorige seizoen al hersteld en ook dit seizoen zullen de gevestigde topteams weer de dienst uitmaken. Wij moeten er in ieder geval voor zorgen dat we één van die topteams zijn.”