*

Alonso: ‘Best of the rest is top’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

24 juli 2016 20:18

Alonso: ‘Best of the rest is top’
Sutton Images

Fernando Alonso sloot dit weekend elke sessie als zevende af. Aangezien Mercedes, Ferrari en Red Bull wat hem betreft buiten bereik zijn, neemt Alonso genoegen met de titel ‘best of the rest’

“Ja, achter die drie topteams rijden de overige teams eigenlijk hun eigen kampioenschap”, reageert Alonso na afloop van de race gekscherend. “In dat mini-kampioenschap waren we vandaag behoorlijk competitief en ik denk dat we er het maximale uit hebben gehaald.”

“Het resultaat mag dan goed zijn, de race was eigenlijk wat aan de saaie kant. Desondanks ben ik blij met hoe het dit weekend is gegaan. Hopelijk kunnen we deze opwaartse lijn vasthouden. We waren zowel hier als op Silverstone competitief, twee totaal verschillende circuits, en dat is erg positief.”

Button
De Hongaarse Grand Prix telde slechts één uitvaller en dat was Jenson Button. De ellende voor de Engelsman begon echter al ver voor zijn daadwerkelijke uitvallen met een olielek.

“We hadden al vroeg in de race een probleem met het rempedaal en dat is nooit prettig. Het team adviseerde me wat te proberen op stuur, waarvoor we naar mijn idee onterecht werden bestraft. Ik ben een fan van die regels die voorschrijven dat de coureurs zich zoveel mogelijk zelf moeten zien te redden, maar dit betrof absoluut een veiligheidskwestie.”

Lees meer over

Alonso Button Mclaren