*

Alonso denkt dat McLaren normaal gesproken had kunnen winnen

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

1 jaar geleden

Alonso denkt dat McLaren normaal gesproken had kunnen winnen
Racepictures

Zo’n chaotische race als de Grand Prix van Azerbeidzjan had normaal gesproken een prooi moeten zijn voor McLaren, vindt Fernando Alonso. De Spanjaard won niet, maar pakte wel zijn eerste punten van het jaar.

“Deze race hadden we onder normale omstandigheden gewonnen”, zegt Alonso. “Ik zat bij Ricciardo toen de safety car voor het eerst de baan op kwam. Toen verloor Hamilton zijn hoofdsteun, kreeg Vettel straf, vielen de Force India’s terug, ging Kimi eruit… Dan zou je in de top drie moeten zitten, en voor de overwinning moeten strijden. Helaas konden we dat niet doen.”

Alonso zat immers in de McLaren-Honda, die dankzij een gebrek aan pk’s ruimschoots snelheid tekort kwam op de snelle piste in Bakoe. De motor bleef in ieder geval wel heel, zodat de Spanjaard eindelijk zijn eerste WK-punten van het jaar kon scoren. Hij finishte als negende.

“Alles zat ons mee”, zegt Alonso. “Dit was zo’n dag waarop je de plekken cadeau krijgt doordat er mensen weg vielen. Maar jammer genoeg konden we daar niets mee doordat we zo’n achterstand hebben.” Maar, geeft Alonso toe, van tevoren had hij überhaupt niet op punten gerekend. “Dus we zijn er blij mee.”

Lees meer over

Alonso Bakoe Mclaren