McLaren zal met de overstap van Honda- naar Renault-motoren in 2018 ‘de waarheid leren’ over hoe goed haar ontwerpafdeling en chassis zijn, denkt Fernando Alonso.

McLaren wees de afgelopen drie jaar steevast naar de Honda-motor als reden voor de slechte prestaties. Met de chassis was volgens het team weinig mis. Sterker nog, volgens McLaren hoort de MCL32 van dit jaar, net als de voorgangers uit 2015 en 2016, los van de motor bij de beste bolides van het veld.

“Volgend jaar wordt daarom een goede test”, vertelt Alonso aan Sky Sports F1. “Met dezelfde Renault-motor als Red Bull, zullen we de waarheid leren over of het McLaren-chassis zo goed is als gedacht, of niet”, zegt Alonso, doelend op hoe Red Bull bekend staat om haar goede chassis-designs.

“De afgelopen jaren waren we bovendien het enige Honda-team, wat vergelijken ook lastig maakt”, erkent Alonso. “De engineers doen natuurlijk wel allerlei simulaties, wat voor ons de reden is om te geloven dat we een goede auto hebben.”

Of Alonso zelf in 2018 nog in een McLaren zit, is echter nog niet zeker. Hij is ook met Williams of een overstap naar een andere raceklasse in verband gebracht. Het lijkt er echter wel steeds meer op dat de Spanjaard volgend jaar bij het team uit Woking blijft.

Met het McLaren-chassis is weinig mis, gelooft McLaren zelf.