De race van Fernando Alonso zat er al na één schamel rondje op, maar toch zegt de Spanjaard ervan genoten te hebben.

Alonso’s Honda-krachtbron kampte met een probleem in het MGU-H-systeem. Daardoor moest de coureur zijn McLaren aan het einde van de openingsronde in de pits parkeren. “We ontdekten het gisteravond al”, zegt de oud-wereldkampioen. “Er was geen tijd om het probleem te verhelpen dus we hadden twee opties: racen of niet racen.”

De 34-jarige coureur koos voor het eerste. “Uit respect voor de fans hier in Mexico. Ik wilde gewoon van start gaan, en dan zien wat er zou gebeuren.” Niet veel dus, maar daar laat Alonso zich niet door kisten. “Het was meer één rondje, maar toch heb ik er van genoten. We hebben het geprobeerd, en dat is altijd beter dan opgeven.”

Button niet positief

Jenson Button reed de Grand Prix wel uit, zij het op een troosteloze veertiende plek. “De Mexicaanse fans mogen trots zijn op zichzelf, ze waren fantastisch”, meent de Brit. “Over mijn race heb ik daarentegen minder positieve dingen te melden.”

“De andere auto’s waren flink sneller dan wij op het rechte stuk”, vervolgt Button. “Gelukkig waren we in vergelijking met de auto’s in het middenveld wel weer snel in de laatste sector. Ze scheurden ons voorbij op het rechte stuk, maar we wonnen wat terug in de laatste bochten. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat we op dit hooggelegen circuit meer vermogen verloren dan de anderen.”