Fernando Alonso is volgende week in Brazilië afhankelijk van waar Sebastian Vettel eindigt. De Spanjaard haalde in Austin het hoogst haalbare met zijn Ferrari. Maar door zijn derde plaats moet hij volgende week hopen op problemen bij Vettel.

Het gat is dertien punten. Als Alonso wint heeft Vettel genoeg aan de vierde plaats. Normaliter is dat kat in ’t bakkie voor Vettel. Op het podium in de Verenigde Staten wilde Alonso er nog niet aan denken omdat hij nog even nagenoot van de Grand Prix.

“Net als Sebastian vind ik dit een geweldig circuit”, zei de tweevoudig kampioen. “De fans waren het hele weekend geweldig. Daar heb ik erg van genoten. Ik wil alle Amerikanen, Mexicanen en Zuid-Amerikanen bedanken voor de steun die ze ons dit weekend gaven.”

Daarop volgde voetbalachtige taferelen met een luidkeels ‘Alonso! Alonso! Alonso!’. “Hoor je dat?”, aldus Alonso tegen Mario Andretti, die het interview afnam. “Dit is een uitdagend circuit voor ons, maar ook voor de motoren. Ik heb dus genoten van deze race en van de geweldige faciliteiten. Ik hoop dat iedereen het een geweldige show vond, volgend jaar wordt het opnieuw leuk.”