Martin Whitmarsh zou Fernando Alonso best terug willen halen naar McLaren. Maar de Spanjaard heeft geen interesse in een overstap en herhaalt nog maar eens gelukkig te zijn bij Ferrari.

Alonso noemt het vleiend dat diverse teams belangstelling in hem tonen, maar hij is niet van plan Ferrari te verlaten. “Ik blijf het maar herhalen, ik hou van Ferrari en wil mijn loopbaan hier afsluiten”, aldus Alonso.

“Het is prettig om te horen dat teams en teambazen mijn werk en persoonlijkheid respecteren”, vervolgt Alonso. “Zeker van McLaren, omdat er veel verhalen de ronde deden dat ik veel problemen zou hebben in het jaar dat ik daar reed.”

Alonso reed in 2007 voor McLaren, maar het bleek geen gelukkige combinatie. Volgens Alonso lag dat vooral aan Ron Dennis, die niet langer betrokken is bij de dagelijkse gang van zaken.

“Ik had geen problemen met de mensen daar, maar kon me niet vinden in de filosofie van het team”, verklaart Alonso. “Met name die van één persoon, die daar nu niet meer is. Het doet me goed dat ze aan me denken, maar ik heb geen interesse. Ik sta nog drie jaar onder contract bij Ferrari en hoop dat er nog meer jaren volgen.”