*

Alonso hoopt dat ‘gridstrafstrategie’ zich uitbetaalt in Hongarije

Daan de Geus

Daan de Geus

25 juli 2017 07:59

Alonso hoopt dat ‘gridstrafstrategie’ zich uitbetaalt in Hongarije
Sutton Images

Fernando Alonso hoopt dat het opstapelen van gridstraffen voor het wisselen van motoronderdelen, wat hij in Engeland heeft gedaan, zich uitbetaalt in Hongarije.

Alonso had tijdens het vorige raceweekend, op Silverstone, in totaal dertig plekken gridstraf, dit na het wisselen van meerdere motoronderdelen. “We hebben daar een aantal belangrijke beslissingen genomen qua gridstraffen om ons voor te bereiden op de race in Hongarije”, zegt Alonso nu.

Alonso hoopt op de bochtige Hungaroring, waar motorvermogen minder telt, mee te doen om de punten.

Alonso liet in Silverstone een nieuwe verbrandingsmotor, turbo, MGU-K en MGU-H installeren door zijn team McLaren, waarbij vooral de MGU-H van de Honda-krachtbron een component is waarvan de betrouwbaarheid dit jaar niet best is gebleken.

“Voor ons is de betrouwbaarheid dit weekend, in Hongarije, echter het belangrijkste”, legt Alonso uit, hoe McLaren en Honda de kans op technische pech zo hebben geprobeerd te minimaliseren. “Onze auto kan het wel eens goed doen op de Hungaroring, dus we moeten er naar streven een weekend zonder betrouwbaarheidproblemen te hebben om elke kans te kunnen pakken om punten te scoren.”

“Hopelijk betaalt het feit dat we in Silverstone flink wat gridstraffen voor onze rekening hebben genomen, zich nu dus uit”, verklaart Alonso, die dit jaar pas twee punten heeft gescoord, met een negende plek in de knotsgekke Grand Prix van Azerbeidzjan.

Lees meer over

Alonso Honda Mclaren