Fernando Alonso ontvangt Kimi Räikkönen met open armen bij Ferrari. Volgens Alonso was de Fin de beste optie voor het team met het oog op 2014.

“Het team heeft me voortdurend op de hoogte gehouden van de plannen”, vertelt Alonso. “Toen ze besloten dat het beter was om Felipe Massa te vervangen, hebben ze gevraagd hoe ik daarover dacht. Ik heb gezegd dat Kimi de beste beschikbare coureur was. Volgend jaar veranderen de reglementen en dan is het belangrijk een ervaren teamgenoot te hebben. Ik ben dus blij dat het team voor Räikkönen heeft gekozen.”

De komst van Räikkönen heeft volgens Alonso geen invloed op zijn motivatie. “Soms kun je niet de resultaten behalen die men van je verwacht, maar niets of niemand kan er voor zorgen dat ik meer mijn best ga doen, want ik ga altijd voor het uiterste.”

Alonso meent dat het ook geen bezwaar is om twee wereldkampioenen in één team te hebben. “Dat maakt geen verschil”, zegt hij. “Het wordt veel geroepen en geschreven, maar dat was ook zo toen ik bij Ferrari tekende. Massa reed al lang voor Ferrari en dat zou ook problemen gaan opleveren, maar na vier jaar is hij een van mijn beste vrienden. Ik beschouw hem als een wereldkampioen. En een titel verandert niets aan de manier waarop iemand in het team wordt behandeld.”