Als het aan Fernando Alonso ligt kan de concurrentie zijn borst natmaken. De tweevoudig kampioen verklaarde dit weekend dat de F10 van Ferrari de beste auto is waar hij ooit in heeft gereden.Toch verbaasde Ferrari de concurrentie afgelopen week niet met buitenaardse tijden. Jenson Button reed deze week in Jerez de snelste tijd terwijl de snelste Ferrari-tijd meer dan anderhalve seconde langzamer was.

“Er is geen reden om pessimistisch te zijn”, meent Alonso. “Dit is de beste auto waar ik ooit in heb gereden. De twee dagen dat ik testte scheen de zon en was de baan droog. Ik kon meer werk verrichten dan ik dacht en daar ben ik heel blij mee. We hebben goed werk verricht op het gebied van de betrouwbaarheid en lange runs.”

De Spanjaard voegde daar aan toe dat Ferrari nog niet het achterste van zijn tong heeft laten zien. “Red Bull, McLaren en Renault gingen al heel hard en hebben laten zien wat ze in hun mars hebben. Wij niet”, aldus Alonso.

“We gaan onze informatie nu analyseren en daar zijn we heel optimistisch over. Als ik voor een ander team zou rijden, had ik naar Ferrari gekeken als ijkpunt.”

Toch zijn er volgens de voormalige Renault-coureur ook verbeterpunten aan de F10. “We geven te veel toe in de korte runs met weinig brandstof. Daar pakken Red Bull Racing en McLaren hun winst. Tijdens de komende testweek in Barcelona zullen naar hun kijken om onszelf te verbeteren.”

BvdB