Fernando Alonso gaat, met nog vier races te gaan, niet langer aan de leiding in het kampioenschap. Sinds de Koreaanse GP kijkt hij tegen een achterstand van zes punten aan ten opzichte van Sebastian Vettel. “Red Bull is lastig te verslaan”, meent de Ferrari-coureur.

Alonso mocht in Korea Vettel en Mark Webber op het podium flankeren. Hij baalt er niet van dat hij de leiding in het kampioenschap kwijt is. “Ik heb het gevoel dat we sneller worden. We moeten ook blij zijn met dit resultaat want we zijn derde en vierde geworden en vlak achter Red Bull gefinisht”, zei de tweevoudig wereldkampioen op het podium tegen Johnny Herbert.

“Red Bull is lastig te verslaan, maar dit was een goede dag voor Ferrari, Felipe en mij. We hebben McLaren ingehaald in het constructeurskampioenscha terwijl we dat een aantal races terug niet hadden verwacht. Het gaat dus de goede kant op.”

Alonso verwacht een harde dobber te hebben aan het verslaan van Vettel. “We hebben een steuntje in de rug nodig om Red Bull aan te kunnen. Daarvoor staan er nog vier mooie races op het programma.”