Ferrari-teambaas Luca di Montezemolo heet Fernando Alonso een twitterverbod gegeven. De Spanjaard mag geen tweets meer plaatsen die over Ferrari gaan.

Montezemolo vertelde dit in een interview met de Italiaanse tv-zender Rai Uno, waarin hij aangeeft: “We verbieden hem te twitteren over Ferrari. Ook al mag Alonso, net als iedereen, op Twitter zeggen wat hij wil, alles wat met Ferrari te maken heeft wordt gecommuniceerd door Ferrari zelf.”

Dat het tussen Fernando Alonso en zijn werkgever niet altijd even lekker gaat, is bekend. De Italiaan floot eerder dit jaar zijn coureur ook al terug na negatieve opmerkingen over het team na afloop van de Grand Prix van Hongarije, eind juli. Toen was de tweevoudig wereldkampioen niet tevreden over de prestaties van de auto en gaf hij aan dat het team ‘tijdens de zomerpauze een stap voorwaarts moet gaan maken die we eigenlijk al vóór Silverstone hadden moeten maken’.

Montezemolo gaf aan dat ‘alle grote Ferrari-kampioenen altijd het belang van het team boven dat van henzelf stelden.’ Daarmee aangevend dat zijn coureur beter zijn mond had kunnen houden, wat toentertijd het gerucht versterkte dat Alonso mogelijk naar Red Bull zou gaan. 

De Spanjaard veegde die geruchten echter al snel van tafel en noemde  ‘de ruzie’ met Montezemolo: “een misverstand, meer niet.” Waarom Montezemolo zijn eerste coureur nu opnieuw publiekelijk terechtwijst is niet bekend.