Fernando Alonso verzuimde na afloop van de Maleisische GP de schuld van zijn aanrijding met Lewis Hamilton op zich te nemen. De Spanjaard eindigde alsnog voor de Engelsman.

Alonso probeerde Hamilton aan het einde van de eerste sector in te halen. De Ferrari-coureur verslikte zich echter in zijn eigen snelheid en zette zijn passeerbeweging te laat in. Gevolg was dat hij zijn voorvleugel aan flarden reed op de rechter achterband van Hamilton.

De McLaren-coureur was vervolgens helemaal niet meer vooruit te branden. Hij moest, net als Alonso, nog een keer de pits opzoeken. Alonso, de veroorzaker van het ongeluk, eindigde in Sepang echter alsnog voor Hamilton.

De tweevoudig wereldkampioen wilde voor de camera’s van de BBC niet de schuld op zich nemen. “Ik had een heel close gevecht met Hamilton”, liet hij na afloop weten. “Mijn achtervleugel deed het niet meer, dus ik kon hem op het rechte stuk niet inhalen. Ik moest het gevecht dus met hem aangaan in de bochten.”

“Ik raakte hem jammer genoeg en daarom moest ik naar binnen voor een nieuwe voorvleugel. Dat kostte mij een plaats op het podium. In China proberen we het weer. De wagen voelde vandaag in ieder geval een stuk beter aan dan in Australië. Verrassend genoeg konden we nu het gevecht aangaan met de McLarens en Mark Webber.”

“In Australië zaten we er niet goed bij. Vandaag wel. Een aangename verrassing.”