Fernando Alonso hoopt in Zuid-Korea net zo sterk te kunnen presteren als vorige week in Japan, waar hij op een seconde achterstand van winnaar Jenson Button als tweede over de finish kwam. “Als alles goed gaat, kunnen we misschien zelfs wel winnen.”

Alonso is zelfverzekerd door zijn goede optreden op Suzuka: “We waren daar erg sterk, dus hopelijk kunnen we net zoveel plezier beleven aan de Grand Prix van Zuid-Korea. Ik denk dat een podium er wel in moet zitten, terwijl de zege wellicht ook wel mogelijk is als alles goed gaat en we het maximale uit de auto kunnen halen.”

“We gaan sowieso proberen om dit jaar in ieder geval nog één race te winnen”, verkondigt Alonso, die in 2011 vooralsnog pas één zege heeft gepakt. “Maar eigenlijk wil je als coureur natuurlijk elke race winnen waar je aan meedoet”, erkent hij.

Nu het kampioenschap inmiddels definitief aan Sebastian Vettel toebehoort, richt Alonso zich samen met Ferrari vooral op het constructeurskampioenschap. “Mijn positie in het rijdersklassement is niet zo belangrijk als de strijd bij de constructeurs, want als je als coureur geen kampioen wordt maakt het niet echt uit of je als tweede of derde eindigt in de rangschikking.”

“Het constructeurskampioenschap heeft daarom prioriteit. McLaren ligt daarin weliswaar ver op ons voor, maar we gaan er absoluut alles aan doen om de tweede plaats nog van ze af te pakken, ook al wordt het moeilijk.”