Hij had goed zicht op punten én een goede startpositie, maar door problemen op de startgrid van de sprintrace staat Fernando Alonso vandaag voor een nog grotere uitdaging nu hij vanaf de laatste plek moet starten.

Vlak voor de start van de opwarmronde voor de sprintrace stond de Alpine van Alonso nog op de krik, met bandenwarmers en al. Even leek het erop dat het team de coureur vergeten was, maar later werd duidelijk dat er problemen met de bolide waren waardoor ze hem nog niet helemaal gereed op de grid hadden gezet.

De Alpine werd de pitstraat ingeduwd in de hoop dat deze daar nog op tijd opgestart kon worden zodat Alonso in ieder geval vanuit de pits kon starten, maar de problemen bleken te groot. De Spanjaard verscheen niet aan de start en zal zodoende vanaf de allerlaatste startplek aan de Grand Prix van Oostenrijk beginnen.

Lees ook: Alonso zoekt opheldering over regels na Britse GP: ‘Anders dan begin dit jaar’

“Het is zeer frustrerend dat ik niet aan de start van de sprint kon verschijnen”, zegt Alonso. “We kregen de auto op de grid niet aan de praat, dus gingen we de pitstraat in en probeerden we het met een externe accu, maar dat werkte niet dus moesten we opgeven.”

Het zou volgens Alonso een probleem van ‘elektrische aard’ zijn geweest. “We zijn het nog steeds aan het onderzoeken. Helaas ben ik, ondanks onze competitieve pace, vaak slachtoffer geweest van pech. Dat heeft ons veel punten gekost. Ik hoop dat het geluk zal keren, we zullen wel zien wat we in de race kunnen doen.”

Daarover is Alonso overigens weinig hoopvol. “Het is voorbij, dit weekend in zijn algemeen omdat we hier gezien hebben dat je treintjes hebt en niet kan inhalen. Het gaat frustrerend worden met de DRS-treintjes. We zullen proberen creatief te zijn met de strategie en hopelijk hebben we wat geluk met safetycars.” Wel heeft Alpine gemeld dat zij de bolide van Alonso van een nieuwe krachtbron voorzien.