*

Alonso: ‘Te vroeg om titelkandidaten aan te wijzen’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 april 2013 09:40

Alonso: ‘Te vroeg om titelkandidaten aan te wijzen’
Racepictures

Fernando Alonso, de winnaar van de Grand Prix van China en huidige nummer drie in het kampioenschap, vindt het nog te vroeg om al te zeggen welke coureurs voor de titel kunnen gaan.

“Ik denk dat het nog te vroeg is om te zeggen welke coureurs en teams om de titel zullen strijden”, zegt de Ferrari-coureur. “Ik denk dat we moeten wachten tot na de zomerstop alvorens we duidelijk kunnen zien welke coureurs serieuze kanshebbers zijn.”

“Ik hoop uiteraard dat ik dan in die groep zit, en hopelijk zit mijn teamgenoot Felipe Massa daar dan ook bij, want dat zou betekenen dat we ook dan nog een goede auto hebben”, vervolgt Alonso.

Op het moment zijn er volgens Alonso vier teams die vooraan de dienst lijken uit te maken: “Lotus, Red Bull en Mercedes zitten volgens mij in een vergelijkbare situatie als wij zitten”, denkt de Spanjaard.

“Geen een van de teams in dat groepje heeft volgens mij een duidelijke voorsprong op de ander, maar gedurende het seizoen kan er natuurlijk van alles gebeuren. Teams kunnen namelijk updates brengen die het verschil gaan maken, terwijl ook geluk en pech natuurlijk nog een rol kunnen spelen om uiteindelijk te bepalen wie serieuze titelkandidaten zullen zijn.”

Alonso zelf staat momenteel zoals gezegd derde in het klassement, dat een top vier kent die bestaat uit coureurs van vier verschillende teams. Red Bull-coureur Sebastian Vettel voert de tussenstand aan met 52 punten, op drie punten achterstand gevolgd door Lotus-rijder Kimi Räikkönen, Alonso met een score van 43 en Mercedes-coureur Lewis Hamilton met 40 punten.

Lees meer over

Alonso Ferrari