McLaren-coureur Fernando Alonso verwacht dat het team een moeilijk raceweekend in Melbourne tegemoet gaat. Ondanks de beloofde beterschap van motorfabrikant Honda, ziet de Spanjaard het somber in.

De testweken in Barcelona verliepen dramatisch voor het team van McLaren, dat voortdurend werd geteisterd door problemen. Tweevoudig wereldkampioen Alonso heeft dan ook geen illusies dat alles dit weekend in Melbourne ineens opgelost is.

“We doen ons best met wat we hebben, er wordt hard gewerkt door het team. Maar door tijdgebrek voor de eerste race hebben we minder mogelijkheden om drastische veranderingen door te voeren. We moeten eerst zorgen dat de betrouwbaarheid in orde komt. Daarna kunnen we gaan kijken naar de performance.”

Alonso zegt wel dat hij erg veel zin heeft om weer te gaan racen. “De start van een nieuw seizoen geeft altijd een enorme kick. Zeker nu de regels veranderd zijn en de auto’s een grotere uitdaging vormen en de sport ook een stuk fysieker is.”

Yusuke Hasegawa, Honda’s Formule 1-baas, beloofde beterschap en claimt dat er vooruitgang is geboekt sinds de laatste testdag in Barcelona. “We weten dat we de goede kant op gaan en we blijven ons best doen om te zorgen dat we het hele seizoen mee kunnen knokken.”