Fernando Alonso staat er niet onwelwillend tegenover om Sebastian Vettel in de toekomst eventueel als teamgenoot te krijgen bij Ferrari: “Hij is welkom”, verkondigt de huidige kopman van de Scuderia.

Volgens Alonso is niemands carrière in de Formule 1 compleet zonder een periode bij Ferrari te hebben doorgebracht: “Als je niet voor Ferrari hebt geracet, is je loopbaan niet compleet”, stelt de Spanjaard in gesprek met Formule1.nl.

“Veel coureurs willen dan ook voor Ferrari rijden”, denkt Alonso, waarbij hij er vanuit gaat dat dit ook voor kampioenschapsleider Vettel opgaat: “Hij is in ieder geval welkom”, zegt hij over de Duitser die sowieso nog tot en met 2014 vastligt bij Red Bull.

“Ik denk bovendien dat ook de meeste engineers op een bepaald punt voor Ferrari willen werken”, vervolgt Alonso, waarna hij de hoop uitspreekt dat Red Bulls technisch directeur Adrian Newey ooit naar de Scuderia komt. “Hij is namelijk de drijvende kracht achter het succes van dat team”, weet Alonso, die graag nog eens in een door Newey ontworpen bolide wil rijden.

Voor een uitgebreid verslag van het interview met Fernando Alonso: lees nr 14 dat vanaf 15 september in de winkels ligt.