Fernando Alonso klonk een beetje wanhopig na de kwalificatie. Hij start zoals wel vaker als vijfde en weet dat hij Sebastian Vettel moet verslaan. Alleen heeft de Spanjaard op dit moment geen flauw idee hoe.

“Meer dan dit kunnen we nu gewoon niet doen”, zegt Alonso tegen Formule 1­-medewerker Adam Cooper over zijn vijfde startplaats. “Toen onze auto net zo goed was als de rest stonden we bovenaan. We vechten nu tegen die auto van Newey en zij pakken bij wijze van spreken alleen nog maar dubbelzeges. De goede resultaten zijn niet alleen aan Sebastian Vettel te danken.”

“Wij hebben weinig mogelijkheden op zaterdag. Normaliter zijn we zondag wat sterker dan in de kwalificatie. Het doel is morgen dus om voor Vettel te finishen. Ik weet nog niet hoe, maar we moeten in ieder geval goed starten. We moeten McLaren inhalen en de hele wedstrijd de druk er bij Red Bull vol op houden.”

“Als zij een makkelijke race hebben zijn de omstandigheden voor ons slecht. Daarom moeten we de druk er bij hun op houden. Wij werken in ieder geval hard en hebben nieuwe onderdelen meegenomen die goed werken”, aldus Alonso, die vindt dat Ferrari slim moet zijn.

“We zijn redelijk blij met onze vooruitgang maar over twee weken zijn de anderen ook weer beter geworden. Dat betekent dat wij dus met wat slimmers moeten komen voor de races in Abu Dhabi, Amerika en Brazilië. We werken voluit. Vijfde lijkt teleurstellend, maar het is een goed uitgangspunt voor de race.”