Ferrari-kopman Fernando Alonso is bang dat zijn team het dit weekend zwaar gaat krijgen in Abu Dhabi. “We moeten eerlijk zijn: we gaan het hier niet makkelijk krijgen.”

Een twaalfde klassering in VT1 en een achtste plek in VT2 hebben Alonso niet bepaald vertrouwen gegeven voor de rest van het weekend, waarbij zijn hoop op een goede afloop een verdere knauw heeft gekregen door de tegenvallende zeventiende en tiende positie van teamgenoot Felipe Massa.

“Ik hoop dat er meer in de auto zit dan dit, want dit zijn geen posities die normaal voor ons zijn en vechten voor een plekje bij de eerste tien is sowieso niet goed genoeg voor Ferrari”, verzucht en benadrukt de Spanjaard ten overstaan van Autosport.

“Hoewel ik hoop dat we qua set-up nog iets bedenken, moeten we realistisch zijn: we gaan het hier niet makkelijk krijgen”, weet Alonso, die constateert dat Ferrari het in Abu Dhabi ‘moeilijker heeft’ dan in voorgaande raceweekends.

Felipe Massa

Ook de teamgenoot van de Spanjaard, Felipe Massa, is nog niet echt blij. “We hebben ons programma afgewerkt en ons daarbij toegespitst op de afstelling en de Pirelli’s”, zegt de Braziliaan. “Ik ben nog niet blij met het gedrag van de wagen. We zijn ook niet zo competitief als we horen te zijn. Het is lastig om in te schatten wat er gaande is, gezien de invallende duisternis en de daarbij horende temperatuursdaling.”

“We gaan nu proberen om de auto sneller te maken voor de kwalificatie. Dat wordt geen gemakkelijke klus, maar we gaan ons best doen.”