*

Alonso wacht nog even met regendans

Eelco den Boer

Eelco den Boer

23 augustus 2013 18:20

Alonso wacht nog even met regendans
Racepictures

Fernando Alonso begon de dag met de snelste tijd in de ochtendsessie, maar dat was meer een kwestie van timing dan snelheid. ’s Middags zakte hij terug naar de zevende plaats, op een seconde achterstand ten opzichte van Red Bull.

“Dit was een goede dag, ook al hebben we zoals iedereen wat tijd verloren door de regen ’s ochtends”, verklaart Alonso. “Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar het tijdsverschil met de favorieten is iets kleiner geworden.” 

De Ferrari-coureurs probeerden vandaag verschillende afstellingen uit voor diverse omstandigheden. Alonso twijfelt over welk weerbeeld zijn voorkeur heeft. “In de regen is alles mogelijk, maar zijn ook de risico’s groter”, stelt hij. “Het kan zowel in ons voordeel of nadeel werken.” 

Alonso werd vandaag net als kampioenschapsleider Sebastian Vettel getroffen door een lekke band. “Het is belangrijk de oorzaak te achterhalen. Ik denk niet dat de problemen van Silverstone zijn teruggekeerd. Het lijkt me meer een ongelukkige samenloop van omstandigheden.” 

Volgens bandenfabrikant Pirelli zijn de lekke banden veroorzaakt door externe factoren.

Lees meer over

Alonso Ferrari